HOME ABOUT ME TOTU/TIPS LINKS

Khamis, 14 Julai 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016!

Assalammualaikum.

"Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin". Ya, entri ini ditaip pada syawal yang ke sembilan hahhahaha. I am sorry because that time I'm too busy with my job. Aku nak minta maaf kalau ada salah dan silap sepanjang pengenalan kita sebagai blogger. Maafkan aku tau!!! Kosong-kosong ye.



Sepanjang bulan ramadhan, dugaan demi dugaan aku tempuhi. Amboi ayat, karangan sangat. hehehee tak lah. Ini kali pertama aku berpuasa di tapak pembinaan. Tak larat tu jangan cakaplah, memang tak larat wei. Puasa tahun ni saja aku ponteng 10 hari! 7 hari ABC (Allah Bagi Cuti), 3 hari tu aku ponteng dengan alasan iman tak kuat tengok pekerja makan dan minum. Mana tidaknya iman tergugat, pekerja boleh pulak sedut air depan aku ni dan lagi hampehnya siap offer "mau airkah?". Mak dia hijau. Dah lah iman aku tu tipis macam kulit bawang, haishh dok tahan air liuq je lah. Itu pengalaman puasa aku. Korang macam mana? Tapi yang bestnya, semasa nak berbuka tu. Feel nak berbuka tu lain macam sikit sebab terharu. Terharu sebab apa? Sebab aku berjaya berpuasa pada hari tu.
Memaparkan IMG_0563.JPG

Memaparkan IMG_0563.JPG
Untuk persiapan hari raya, aku dah prepare awal-awal sebab aku terlalu sibuk dengan kerja. Nak shopping baju raya tu pun, minggu akhir puasa. Ha kelam kabut jadinya. Baju raya tahun ni aku tak pasti tema warna apa? Sebab aku pilih kain pasang dekat jakel yang tengah "happy hour". Bawah ni baju raya pertama aku. Alhamdulillah, rezeki lebih untuk raya ni jadi aku sponsor baju raya untuk mak, abah dan adik-adik aku.



Dan Alhamdulillah, aku bersyukur sekali lagi sebab tahun ni aku support sikit dari segi kewangan untuk mak abah aku. Abang-abang aku sudah pun bekeluarga jadi aku tak nak ganggu kewangan diorang. Gitu. Sepatutnya raya tahun ni aku beraya kat kampung abah tapi tak jadi. Aku lupa nak renew passport. Damn.

Seperti raya tahun lepas, raya pertama aku banyak habiskan masa dengan tidur. Mulanya memang tak ada mood nak beraya sebab tak dapat balik kampung. Tapi disebabkan kawan baik aku datang beraya jadi tertimbullah mood nak beraya ke rumah kengkawan yang beraya kat rumah mak aku tahun lepas. Yelah tiap tahun kengkawan datang rumah, aku tak datang rumah diorang. Apa pulak diorang kata. Hati kawan kena jaga beb. Betul tak?

Jadi, pengalaman puasa dan raya korang untuk tahun ni apa cite? Mehh kongsikan di ruang komen. In shaa Allah aku terjah belog korang okay. Nah, aku belanja gambar baju raya kedua. #schaalyahyaXjakel hihihihi Selamat Hari Raya korang.